Η σάλτσα ζυμαρικών μπορεί φαίνεται ως κάτι απλό στην παρασκευή της, αλλά ο Jamie Oliver αποδεικνύει περίτρανα πως δεν είναι απλή υπόθεση! Δεν υπάρχει τίποτα που αγαπάμε περισσότερο από ένα ωραίο πιάτο με μακαρόνια – και ο “βασιλιάς” του comfort food Jamie Oliver είναι συχνά ο άνθρωπος στον οποίο απευθυνόμαστε για να μας εμπνεύσει με τις συνταγές του αλλά και για να μάθουμε τα φοβερά μυστικά του στην κουζίνα!
Ο διάσημος σεφ είναι γνωστός για την αγάπη του στους πλούσιους υδατάνθρακες και στα πιάτα με βάση την ντομάτα, έτσι μια συμβουλή του για τη σάλτσα ζυμαρικών αποδεικνύει περίτρανα πως όλοι την φτιάχνουμε… λάθος!
Η σάλτσα ζυμαρικών και το μυστικό του Jamie Oliver
Η ιστορία έχει ως εξης: Ο Jamie Oliver δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και τόνο (ποιος θα σκεφτόταν να συνδυάσει αυτά τα δύο συστατικά;) και… άθελά του έδωσε μια κορυφαία συμβουλή για τη σάλτσα ζυμαρικών.
Έγραψε: «Χρησιμοποιώ το κόλπο να πλένω τα κομμένα κρεμμύδια για να τα κάνω πιο ήπια και αυτή η υγρασία βοηθά επίσης να προστεθεί επιπλέον γλυκύτητα καθώς μαγειρεύονται!»… Λοιπόν, το ήξερες εσύ αυτό όταν φτιάχνεις σάλτσα ζυμαρικών; Ότι πλένουμε το κρεμμύδι; Σίγουρα δεν το είχες σκεφτεί καν, αλλά είναι αυτό το λάθος που δεν σου πετυχαίνει!
Ο Jamie Oliver λέει: «Ξεπλύνετε ένα κρεμμύδι κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό πριν από το μαγείρεμα, γιατί θα αφαιρέσει αρκετή από την οξύτητά του και θα προσθέσει μια επιπλέον “τραγανότητα” στο αποτέλεσμα της σάλτσας. Απλώς σκουπίστε με χαρτί κουζίνας μετά για να φύγει η υπερβολική υγρασία».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το κόλπο αυτό φυσικά μπορείς να το εφαρμόσεις και σε άλλες παρασκευές με τσιγαρισμένο κρεμμύδι, εάν θέλεις μια ήπια, πιο γλυκιά γεύση στο αποτέλεσμα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
5 tips του Jamie Oliver για τέλεια ζυμαρικά
Πάντα να αλατίζεις το νερό των ζυμαρικών – θα τονώσει τη γεύση της σάλτσας
75 γραμμάρια ωμών ζυμαρικών ανά άτομο είναι η σωστή ποσότητα
Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα, δίνοντας χώρο στα ζυμαρικά να ψηθούν, αποφεύγοντας να κολλήσουν
Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι για να βράσουν πιο γρήγορα και, στη συνέχεια, όταν είναι σχεδόν έτοιμα, άνοιξέ το
Ρίξε τα ζυμαρικά μόνο όταν το νερό κοχλάζει, ποτέ πιο πριν