ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: Το 97% ανέρρωσε πλήρως, το 99,4% σε ήπια κατάσταση, το 0,6% σε βαριά κατάσταση
Παρά το γεγονός πως τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο αλλάζουν συνεχώς και καθημερινά, από χώρα σε χώρα, τα στοιχεία και τα νούμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό ανά τον κόσμο, έχουν τεθεί πλέον σε διαφορετική βάση.
Φυσικά, οι ειδήσεις και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην πολύ γρήγορη μετάδοση ενώ τα περισσότερα κράτη έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι της μάσκας» και στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ώστε να περιορίζεται η μετάδοση –παρά το γεγονός πως η μεταδοτικότητα αυξάνεται και ΔΕΝ σταματάει ούτε με τα σκληρά και ολοκληρωτικά lockdowns (τα οποία αποδείχτηκαν στην πράξη απολύτως καταστροφικά για τις οικονομίες και δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κατάσταση της πανδημίας).
Το «παιχνίδι» πλέον μετατοπίζεται στις αγορές για τα εμβόλιο ενώ τα περισσότερα ΜΜΕ επικεντρώνονται στις κακές ειδήσεις και βεβαίως, στα προβλήματα που δημιουργούνται στο σύστημα υγείας ανά τις χώρες.
Ας ρίξουμε όμως, μια πιο προσεκτική και ψύχραιμη ματιά στα επίσημα νούμερα και στα στοιχεία:
Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 66,370,568 κρούσματα, με 1,527,267 θανάτους.
Από τους 18,900,175 ασθενείς, οι 18,794,117 (δηλαδή το… 99,4% με αύξηση κατά 4 μονάδες!!!) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση ενώ μόνον το… 0,6% δηλαδή 106,058 βρίσκεται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση (από το 1% που ήταν μέχρι πριν μήνες!)
Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δείκτες ‘βελτιώνονται’.
ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (47,470,393 σε αριθμό) το 97% έχει αναρρώσει πλήρως (45,943,126 -με αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα)!
Το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 3% (1,527,267).
Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.
Ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ στην συντριπτική πλειοψηφία τους, (αλλά και όσοι έχουν επιδοθεί στην παρα-πληροφόρηση, τα fake news και τις προσωπικές εκτιμήσεις μέσα από τα social media) έχουν εστιαστεί στους θανάτους, στην γρήγορη μετάδοση και ΟΧΙ στα πραγματικά στοιχεία ή στην βελτίωση των αριθμών.
Σε κάθε περίπτωση, ο κορωνοϊός είναι ακόμη… εδώ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί –όχι όμως να βρισκόμαστε υπό καθεστώς πανικού και φοβίας. / Π.ΝΤ.
(πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)
Photo: abcnews