Στη μεσογειακή διατροφή τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, δηλαδή τα «καλά» λιπαρά, που είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
Ωστόσο, η μυρωδιά του τηγανητού ψαριού εξαπλώνεται στην κουζίνα και δεν λέει να φύγει, ακόμα και αν έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τον απορροφητήρα.
Για αυτόν τον… “πονοκέφαλο” υπάρχει ένα απλό κόλπο. Θα χρειαστείτε μόνο ένα αγαπημένο μπαχαρικό, την κανέλα και ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.
Την ώρα που τηγανίζετε το ψάρι, βάλτε στο διπλανό μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα, ρίχνοντας μια κουταλιά της σούπας κανέλα.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε αποξηραμένα ξυλάκια κανέλας, αλλά και χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα για καλύτερα αποτελέσματα.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ώστε η κανέλα να βγάλει τα αιθέρια έλαια της.